Masa de cacao – un antioxidant de exceptie si totodata un ingredient food grade surprinzator de delicios!

Masa de cacao se obtine din boabele de cacao, care sunt lasate la fermentat , apoi sunt torefiate, li se indeparteaza cojile, se maruntesc si rasnesc. In aceasta faza, ceea ce rezulta din rasnirea boabelor de cacao se numeste masa de cacao  contine intre 54 – 58% unt de cacao. In procesul de rasnire untul de cacao se topeste iar boabele devin o pasta care devine solida la temperatura camerei. Aspectul acesteia aminteste de ciocolata bruta si are un miros puternic, caracteristic de ciocolata. Daca se continua procesul, in faza urmatoare masa de cacao este presat pentru a se separa untul de cacao  de pudra de cacao.

Masa de cacao retine majoritatea constituentilor cu rol antioxidant din boabele de cacao. Este vorba despre acei compusi polifenolici (flavonoizi de tipul catehinelor, proantocianilor si procianidelor)  ale caror efecte antioxidante si de combatere a radicalilor liberi fac din masa de cacao un ingredient de exceptie cu efect dovedit impotriva bolilor cardiovasculare, a proceselor inflamatorii, a cataractei si a cancerului. Mai mult, alte studii comparative au masurat ca masa de cacao contine de 2 ori mai multe substante antioxidante decat vinul rosu, de 2-3 ori mai multe decat ceaiul verde si de 4-5 ori mai multe decat ceaiul negru.

Se poate fi folosita pentru pregatirea ciocolatei, deserturolor si in cosmetologie.

Producator: Germania

Ambalaj: 200 sau 350 gr (alegeti mai sus).

 

6 Produse

2 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to compare.