Roșcovele sunt recomandate ca un substitut pentru cacao și zahăr (ciocolată), diabeticilor și persoanelor supraponderale.
Roșcova este bogată în fibre naturale, dietetice, care au un efect benefic asupra microflorei intestinale.Câteva proprietăţi şi caracteristici ale roşcovelor:
În primul rând, spre deosebire de cacao - roşcovele sunt dulci de la sine şi nu necesită adăugarea zahărului la pregătirea dulciurilor.  În al doilea rând, roșcova conține un set bogat de vitamine și minerale. Roşcovele sunt compuse 8% din  proteine si conţin vitaminele A, B, B2 și D, mult calciu, fosfor, potasiu și magneziu, fier, cupru, nichel, mangan și bariu.
În al treilea rând, roşcovele reduc semnificativ absorbția  colesterolului dobândit în exces în aportul alimentar zilnic. Proprietăţile sale hipolipidemice sunt de doua ori mai puternice decât a altor fibre.

În al patrulea rând, spre deosebire de cafea și cacao, roşcovele nu conțin substanțe psihotrope: cafeina si teobromina, care sunt prezente în ciocolată și pot produce dependenţă şi alergii.
Cofeina si teobromina sunt stimulatoare. Cofeina acționează direct asupra creierului, stimulând simțurile, oferind inspirație și vigilență. Cofeina poate fi transmisă prin laptele matern, din care cauză femeile gravide sunt sfătuite să se abțină de la cofeină.
Cofeina are proprietati analgezice, dar are, de asemenea, efecte secundare: anxietate, nervozitate, greață și palpitații. Acesta stimulează producerea  sucurilor gastrice și acționează ca un diuretic, adică permite scurgerea împreună cu apa a vitaminelor B și C solubile. Cofeina stimulează eliberarea rezervelor de energie ale organismului, energie care este obţinută din rezervele de zahăr şi asta poate duce la diabet zaharat, obezitate, etc. Roşcovele nu conţin feniltilamină şi triptofan, provocatoare de alergii şi migrene. În Roșcovele nu conţin nici acid oxalic, care împiedică organismul să utilizez calciul si zincul. Aceste minerale (calciu si zinc), sunt esențiale pentru o piele sănătoasă. Prezența acidului oxalic din ciocolată poate provoca acnee, care de obicei apare la adolescenții predispuşi la consumul excesiv de ciocolată.
Roșcovele conţin de asemeni multe glucide (zaharuri) și taninuri. Carbohidratii le fac să fie  lipicioase și capabile de a absorbi apa și de a acționa ca un agent de îngroșare. Taninurile prezente în componenţa roşcovelor se leagă uşor de toxine ajutând la anihilarea acestora.

Ambalaj: 400 gr.

14 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to compare.